Тексеру барысында санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуына, өнімдердің жарамдылық мерзіміне, ыстық тағамдарды берудің температуралық режиміне және мәзірдің бекітілген стандарттарға сәйкестігіне ерекше назар аударылды. Сондай-ақ, дайын тағамдардың дәмін, иісін, түсін және консистенциясын бағалауды қамтитын органолептикалық талдау жүргізілді. Ұсынылған тағамның сапасы мен дәмдік сипаттамаларына қатысты оқушылардың кері байланысы одан әрі зерттелді.
Мониторинг нәтижелері тағамның тиісті деңгейде ұйымдастырылғанын, тағамдардың қауіпсіздік талаптары мен дәм стандарттарына сәйкес келетіндігін көрсетті. Мектептегі тамақтану сапасын бақылау және жақсарту жұмыстары тұрақты негізде жалғасатын болады.