Барлық аналар өз балаларының денсаулығына алаңдайды. Бірақ біздің денсаулығымызға байланысты ең бастысы - дұрыс тамақтану. Біздің балалар күннің көп бөлігін мектепте өткізеді. Барлық аналарда мектептегі түскі ас жақсы ма және олардың баласы асханадағы тағамнан алынған қоректік заттар мен витаминдердің жетіспеушілігінен зардап шекпейді ме деген сұрақ туындайды.
Бүгінгі мектеп асханасының мәзірінде — үйдегідей бұқтырма, кисель, нан, алма.
Тамақтандыруды ұйымдастыру қызметін ЖК Зайцева М.В. көрсетеді.
Мектептегі тамақтану жүйесін ұйымдастырудың басым бағыттары:
- оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету;
- тамақ өнімдерінің санитарлық-гигиеналық қауіпсіздігін қамтамасыз ету;
- тамақтанудың сапасын, калориясын және теңгерімділігін бақылау;
- ауыз су режимін қамтамасыз ету.