Мектеп басшысы күн сайын тамақтану сапасына мониторинг жүргізеді, оның ішінде мыналар тексеріледі:
- санитарлық нормаларды сақтау;
- дайын тағамдардың температурасы;
- мәзірдің бекітілген стандарттарға сәйкестігі. Қызметкерлердің жұмысын бағалау және оқушылардың кері байланысын зерделеу үшін асханада рейдтер жүргізіледі. Бүгін мектеп асханасында балаларға дәрумендер мен талшықтарға бай балғын сәбіз салаты, гарнирге ақуыздар мен микроэлементтермен қаныққан пайдалы қарақұмық жармасы, сусынға қант қосылған хош иісті шай, сондай-ақ ақ нан дайындалды.
Мұндай тамақтану рационы оқушыларды бүкіл оқу күніне қажетті қоректік заттармен және энергиямен қамтамасыз етеді!